Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 新鲜章鱼 ,洗净,取触手(2-2.5厘米厚)
- 1 汤匙 红椒粉
- 30 克 橄榄油
- ¼ 茶匙 盐
- 2 瓣 蒜头 ,拍碎
- 2 片 干月桂叶
- 1600 克 水 ,大约,确保袋子被水完全覆盖
- 30 克 柠檬汁 ,约半个柠檬
- 120 克 胡萝卜 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
- 100 克 紫洋葱 ,一切二,然后切成薄片(约0.5厘米厚)
- 80 克 青椒 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
- 80 克 红甜椒 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
- 30 克 特级初榨橄榄油
- 15 克 白醋
- ¼ - ½ 茶匙 盐 ,依个人口味添加
- 5 克 欧芹叶
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1177 kJ / 281 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 594 mg