Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g meel
- 200 g water
- 20 g verse gist
- 1 ½ tl zout
Vulling
- 3 takjes verse bladpeterselie, alleen blaadjes
- 1 zoete paprika, gepekeld, zonder steeltje en ontpit
- 80 g gele ui, doormidden gesneden
- 150 g tomaten, in tweeën gesneden
-
200
g rundergehakt
lub 200 g lamsgehakt - 40 g olijfolie
- 50 g tomatenpuree
- 1 tl zout, aan te passen aan de smaak
- ¼ tl gemalen peper, aan te passen aan de smaak
- 1 tl pikante paprikapoeder
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1589.5 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Valse kippenpoten met kaas en mayonaise dip
Brak ocen
Baby-vriendelijke heerlijke kokosnoot dhal
Brak ocen
Erwtenboter, avocado en muntpuree
Brak ocen
Avocadosap met dadels
5min
Batbout met kaas
30min
Muntthee
25min
Harira
7h
Tunesische Chorba
45min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Drie soorten melk cake
Brak ocen
Keftedes (gehaktballen)
Brak ocen