Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
TM6

Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade

5.0 (3 oceny)

Składniki

Groene salade

  • 120 - 150 g komkommer, gesneden (2-3 mm)
  • 40 g rucola
  • 40 g verse bladspinazie
  • 2 - 3 takjes verse dille, blaadjes
  • 2 - 3 takjes verse munt, blaadjes
    lub 2 - 3 takjes verse basilicum, blaadjes
  • 60 g rode ui, gehalveerd
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • ¼ - ½ tl gemalen koriander
  • 1 el witte azijn
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes suiker
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper, gemalen

Gepocheerde eieren en assemblage

  • 2 - 3 takjes verse dille, blaadjes
  • ½ - 1 knoflookteentje
  • 250 - 300 g Griekse yoghurt
  • 4 - 6 snuifjes zout
  • 1700 g water
  • 50 g witte azijn
  • 4 eieren
  • 3 el boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 1 tl paprika, gerookt, gemalen
  • ½ - 1 tl gedroogde pepervlokken
  • ½ tl sumak (opcjonalnie)
  • 2 - 4 el microgreens (opcjonalnie)
  • wit brood, vierkant, snedes, voor het roosteren, geroosterd, om te serveren
  • verse dille, alleen blaadjes, voor de garnering

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2769.8 kJ / 662 kcal
Białko
25.8 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Błonnik
3.5 g
Sód
903.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy