Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g licht oudbakken witbrood, in kleine stukken
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 80 g uien, gehalveerd
- 500 g rundergehakt, verdeeld in 3-4 porties
- 1 ei
- 1 ¾ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 g tomatenpuree
- 550 g water
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 50 g boter, in stukken
- 400 - 500 g aardappelen, medium, in stukken (0,5 cm)
- 2 - 3 groene paprika's, in stukken (3-4 cm)
- 1 - 2 tomaten, in vier gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2311 kJ / 552 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Aromatische kipcurry
1 godz.
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Keine Bewertungen
Thaise pinda kip met kokosrijst
1 godz.
Cholent
Keine Bewertungen
Lamscurry
1 godz.
Ezogelin Soep
1h 5min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10 min
Gozleme
1h 40min
Volkoren pitabrood
Keine Bewertungen
XXL kip pastei
1 Std. 55 Min
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Lamscurry en komkommer-munt couscous
9 godz.