Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g licht oudbakken witbrood, in kleine stukken
- 6 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 80 g uien, gehalveerd
- 500 g rundergehakt, verdeeld in 3-4 porties
- 1 ei
- 1 ¾ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 g tomatenpuree
- 550 g water
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 50 g boter, in stukken
- 400 - 500 g aardappelen, medium, in stukken (0,5 cm)
- 2 - 3 groene paprika's, in stukken (3-4 cm)
- 1 - 2 tomaten, in vier gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2311 kJ / 552 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Aromatische kipcurry
1h
Aziatische komkommersalade
Brak ocen
Vegetarische pizza
Brak ocen
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Fatayer met kaas en munt
2h
Avocadosap met dadels
5min
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Cheesecake
1h 30min
Turkse moussaka
1 Std. 10 Min
Thaise burgers
30min