Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 200 g melk
- 1 ei
- 40 g olijfolie
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 tl gedroogde gist
- 600 g bloem, en iets meer om te bestuiven
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl suiker
- ½ tl zout
Vulling
- 150 g Cheddar kaas, in stukken
- 5 takjes verse munt, enkel de bladeren
- 5 takjes verse bladpeterselie, enkel de bladeren
- 60 g verse jonge spinazie
- 40 g olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 1 gele ui, in vieren gesneden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g gehakt vlees (kip, rund of lam)
- 1 el bloem
- ¼ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 30 g citroensap
- 250 g feta kaas, verkruimeld
- olijfolie, in spray, om te bakken
- 1 citroen, in partjes, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1541.2 kJ / 366.9 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 386.4 mg
Alternatywne przepisy
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
Brak ocen
Fatayer met kaas en munt
2 godz.
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 min
Batbout met kaas
30 min
Harira
7h
Pizza lahmacun a la Turk
1 godz.
Chocolade babka
3h
Spek en fontina gerolde pizza
Brak ocen
Ezogelin Soep
1h 5min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10 min
Drie soorten melk cake
Brak ocen
Soefganiots
2 godz.