Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien, gehalveerd
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar eigen smaak
- 40 g tomatenpuree
- 30 g boter, in stukken (2 cm)
- 200 g droge rode linzen
- 2 el gedroogde munt
- 30 g rijst
- 20 g bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- ¼ tl rode chilivlokken, naar eigen smaak
- 1475 g water, op kamertemperatuur
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1h 10 min.
Glutenvrije gevulde pepers
Brak ocen
Salade van boerenkool en rode kool
Brak ocen
Avocadosap met dadels
5 Min
Harira
7 Std.
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Mango kleefrijst cake (vegan)
11 Std.
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1h 5 phút
Gozleme
1 godz. 40 min
Drie kaas pides
1 godz. 40 min
Graubünden gerstsoep
Brak ocen
Bulgur en rode linzensoep
50min