Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien, gehalveerd
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar eigen smaak
- 40 g tomatenpuree
- 30 g boter, in stukken (2 cm)
- 200 g droge rode linzen
- 2 el gedroogde munt
- 30 g rijst
- 20 g bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- ¼ tl rode chilivlokken, naar eigen smaak
- 1475 g water, op kamertemperatuur
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Linzensoep met spinazie
50 min
Fatayer met kaas en munt
2h
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 Min
Harira
7h
Vegan bosbessen en cheesecake muffins
1h 20 min
Gestoomde spinaziecake
35 Min
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 min
Volkoren pitabrood
Keine Bewertungen
Bulgur en rode linzensoep
50 min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Stoofpot van linzen
2hod. 35min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min