Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika

Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika

4.2 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porties

Składniki

  • teentjes knoflook
    2
  • uien gehalveerd
    150 g
  • olie
    20 g
  • lamsvlees (schouder of been), in stukken
    500 g
  • Turkse peperpasta (Biber Salçası)
    30 g
  • tomaten in vier gesneden
    150 g
  • zout
    1 ½ tl
  • gemalen komijn
    1 tl
  • vers gemalen peper
    ½ tl
  • zoete paprikapoeder
    ½ tl
  • gemalen gedroogde rozemarijn
    ½ tl
    ½ tl gedroogde tijm
  • laurierbladeren
    2
  • bloem
    30 g
  • water
    150 g
  • azijn
    20 g
  • groene paprika in ringen
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 28 g
Kalorie 1144 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...