Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 80 g water
- 80 g milk
- 30 g plain flour
Dough
- 90 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 170 g milk
- 2 eggs
- 10 g dried instant yeast
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 30 g milk powder
- 1 tsp sea salt
Filling
- 250 g brown sugar
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom (optional)
- 1 tsp ground cloves (optional)
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces
Icing
- 120 g caster sugar
- 60 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 60 g cream cheese, softened
- ½ tsp natural vanilla extract (optional)
- 20 g milk
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice (optional)
- baker's flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170.1 kJ / 516.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 424.6 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Ham and cheese cruffins
3 Std.
Pizza dough
1 Std.
Pretzels
1h 35 min
Chocolate hot cross buns
2h 40min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4hod. 40min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 Std. 15 Min
Soft cinnamon doughnuts
50 Min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min