Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund Oregano, Blätter abgezupft
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose gehackte Tomaten (800 g)
- 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 350 g Teigwaren (Risoni)
- 200 g Feta, zerbröckelt
- 80 g Oliven grüne und schwarze, entsteint, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Rigatoni mit Peperoni-Sauce
30 min
Nudelsuppe mit Räuchertofu
35min
Panang-Curry
45 min
Tomatenreis One Pot
30 min
Risotto Cinque P
30 min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30 min
Champignon-Kartoffeleintopf
1h
Schnelle Pasta al forno
55min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35min
Spaghetti Blumenkohl-Bolognese
45 min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50min