![Griechischer One-Pot Griechischer One-Pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/957c99ce6d2b700da9339aced0a26c3d/Derivates/71262da0e81958f71fea809dbb8c50452d30979a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund Oregano, Blätter abgezupft
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose gehackte Tomaten (800 g)
- 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 350 g Teigwaren (Risoni)
- 200 g Feta, zerbröckelt
- 80 g Oliven grüne und schwarze, entsteint, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tomatenreis One Pot
30 min
Rigatoni mit Peperoni-Sauce
30 min
Chana Masala
45 Min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35 min
Schnelle Pasta al forno
55 Min
Spaghetti Blumenkohl-Bolognese
45 Min
Gemüse-Tomatenreis mit Erbsen und Mais
35 min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 min
Lauch-Käsewähe
1h 5 min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25 Min
Peperoni-Risotto
35 min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 min