Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kol putih, potong-potong (sekitar 2 cm)
- 1 sdt gula
- 25 g jahe segar, potong-potong (sekitar 2 cm)
- 2 sdm cabai kering
- 1 sdm arak beras
- 2 sdm air
- ½ sdt garam
- ½ sdt bubuk mala Sichuan
- 1 sdt kecap asin
- 225 g daging sapi cincang
- 125 g daging babi cincang
- 10 g minyak cabai (chilli oil)
- 20 g minyak wijen virgin
- 30 lembar kulit pangsit
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 277.7 kJ / 66.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.9 g