Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g jahe segar, potong-potong (sekitar 2 cm)
- 1 sdm arak beras
- 1 sdm air
- ½ sdt lada putih bubuk
- ½ sdt garam
- 1 sdt gula
- 350 g paha ayam, tanpa kulit, tanpa tulang, potong-potong (sekitar 1 cm)
- 20 g minyak wijen
- 30 g daun bawang, daun bawang cincang
- 75 g jamur kuping segar, potong dadu (sekitar 1 cm)
- 100 g jagung pipil
- 30 lembar kulit pangsit
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.5 g