馬鈴薯泥(使用金屬刀組隔板)
TM6

馬鈴薯泥(使用金屬刀組隔板)

(Brak ocen)

Składniki

削皮

  • 1200 克 水
  • 1 茶匙 油 (詳見要訣) (opcjonalnie)
  • 900 克 馬鈴薯 ,切塊 (約 5 公分寬)
    lub 900 克 紅皮馬鈴薯 ,切塊 (約 5 公分寬)
  • 1 茶匙 油 (詳見要訣) (opcjonalnie)

馬鈴薯泥

  • 140 克 蔬菜高湯
  • 85 克 全脂牛奶
  • 60 克 奶油 ,切小塊
  • 1 茶匙 香蒜粉 (opcjonalnie)
  • 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉
  • 新鮮巴西利葉, 裝飾,可省略

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1224.3 kJ / 292.6 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
41.5 g
Tłuszcz
12.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
5.1 g
Sód
623.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy