Urządzenia i Akcesoria
Risotto med parmesanost
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner
Składniki
-
parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)75 g
-
skalotteløg (ca. 30 g)1
-
smør60 g
-
ekstra jomfruolivenolie15 g
-
risottoris (fx Carnaroli, Arborio), kogetid 14-15 minutter (se tip)480 g
-
hvidvin, tør90 g
-
vand1230 g
-
1 ½ teske med top boullion, hjemmelavetbouillonterning (0,5l) okse eller grøntsager1 ½
-
salt efter smag1 ½ - 2 tsk
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
865.9 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1887.4 kJ /
451.1 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bagt mac and cheese med grøntsager
Brak ocen
Japansk ramen
Brak ocen
Soba nudler
Brak ocen
Japanske ramen nudler
Brak ocen
Dumpling dej
1 godz.
Kinesiske ægnudler
1 godz.
Ris-bowls med laks (2500 kcal)
Brak ocen
Spaghetti diavolo (1800 kcal)
Brak ocen
Speltsalat med feta og tomater (1500 kcal)
Brak ocen
Sushibowls med laks (2200 kcal)
Brak ocen
Pasta med rejer og spinat (2500 kcal)
50 min
Risotto med ærter og mynte (2200 kcal)
Brak ocen