Pengupas - Kentang Tumbuk

Pengupas - Kentang Tumbuk

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi

Składniki

Mengupas
  • air dibagi
    1200 g
  • minyak zaitun ekstra virgin (opcjonalnie) dibagi (lihat Tip)
    2 sdt
Kentang Tumbuk
  • kaldu sayur
    140 g
  • susu full cream
    85 g
  • mentega tawar potong-potong
    60 g
  • bawang putih bubuk (opsional)
    1 sdt
  • garam sesuai selera
    1 sdt
  • lada hitam bubuk
    ¼ sdt
  • daun peterseli segar untuk hiasan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 623.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1224.3 kJ / 292.6 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie