Urządzenia i Akcesoria
Pengupas - Kentang Tumbuk
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi
Składniki
Mengupas
-
air dibagi1200 g
-
minyak zaitun ekstra virgin (opcjonalnie) dibagi (lihat Tip)2 sdt
Kentang Tumbuk
-
kaldu sayur140 g
-
susu full cream85 g
-
mentega tawar potong-potong60 g
-
bawang putih bubuk (opsional)1 sdt
-
garam sesuai selera1 sdt
-
lada hitam bubuk¼ sdt
-
daun peterseli segar untuk hiasan
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
623.7 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1224.3 kJ /
292.6 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30 min
Tempe Almond
96 godz.
Tempe Kedelai
72 godz.
Penne Arrabbiata Udang
30 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Brak ocen
Tempe Gembus
72 godz.
Brokoli Saus Jamur
Brak ocen
Gandum Bulgur
Brak ocen
Kacang Canelini Lembut
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Lumpia Sayur
2 godz. 10 min
Deviled Eggs
Brak ocen