Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fu Yung Hai
- 150 g wortel, potong-potong seukuran corong lebar
- 200 g kol putih, potong wedges seorong corong lebar
- 50 g daun bawang, potong-potong seukuran corong kecil
- 150 g dada ayam fillet, potong dadu (3 cm)
- 1 sdt kecap ikan
- 1 sdt kecap asin
- 1 sdm garam
- 1 sdt gula pasir
- 1 sdt lada putih bubuk
- 6 telur
- 80 g tepung tapioka
- 50 g stik kepiting (crab meat/daging kepiting)
- minyak sayur, untuk menggoreng
Saus
- 2 siung bawang putih
- 40 g bawang bombai
- 20 g minyak sayur
- 200 g saus tomat
- 500 g air
- 1 sdt cuka
- 2 sdm gula pasir
- 1 sdt kecap ikan
- 2 sdm maizena
- 50 g kacang polong
- nasi hangat, untuk penyajian
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1235 mg