Urządzenia i Akcesoria
Fu Yung Hai
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porsi
Składniki
Fu Yung Hai
-
wortel potong-potong seukuran corong lebar150 g
-
kol putih potong wedges seorong corong lebar200 g
-
daun bawang potong-potong seukuran corong kecil50 g
-
dada ayam fillet potong dadu (3 cm)150 g
-
kecap ikan1 sdt
-
kecap asin1 sdt
-
garam1 sdm
-
gula pasir1 sdt
-
lada putih bubuk1 sdt
-
telur6
-
tepung tapioka80 g
-
stik kepiting (crab meat/daging kepiting)50 g
-
minyak sayur untuk menggoreng
Saus
-
siung bawang putih2
-
bawang bombai40 g
-
minyak sayur20 g
-
saus tomat200 g
-
air500 g
-
cuka1 sdt
-
gula pasir2 sdm
-
kecap ikan1 sdt
-
maizena2 sdm
-
kacang polong50 g
-
nasi hangat, untuk penyajian
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1235 mg
Białko
11 g
Kalorie
744 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pilihan Advisor
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30 min
Tempe Almond
96 godz.
Tempe Kedelai
72 godz.
Penne Arrabbiata Udang
30 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Brak ocen
Tempe Gembus
72 godz.
Brokoli Saus Jamur
Brak ocen
Gandum Bulgur
Brak ocen
Kacang Canelini Lembut
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Lumpia Sayur
2 godz. 10 min
Deviled Eggs
Brak ocen