Urządzenia i Akcesoria
Viennese whirl mince pies
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 pieces
Składniki
Pastry
-
orange peel only½
-
white sugar25 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces60 g
-
plain flour plus extra to dust120 g
-
egg yolk1
Topping
-
white sugar75 g
-
unsalted butter softened and cut into pieces140 g
-
natural vanilla extract1 drop
-
plain flour140 g
Assembly and baking
-
plain flour to dust
-
fruit mince (see Tips)130 g
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
10.1 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1065.2 kJ /
254.6 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas mince pies
1 godz. 40 min
Christmas Pudding
14 godz. 30 min
Classic christmas fruit mince
1 godz. 10 min
Bara Brith
10 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Hot cross bun loaf
2 godz. 40 min
Sticky toffee puddings
1 godz.
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 godz.
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Cornish Fairings
35 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min