Urządzenia i Akcesoria
1.- August-Weggen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Stücke
Składniki
-
Milch380 g
-
Butter in Stücken100 g
-
1 ½ Päckchen Trockenhefe, (10 g)frische Hefe (30 g), zerbröckelt¾ Würfel
-
Eier2
-
Weissmehl750 g
-
Zucker1 ½ EL
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
751.4 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
2833.9 kJ /
677.3 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
104 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Weggli
2 godz. 5 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Grittibänze
2 godz. 10 min
Mailänderli
3 godz.
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min