Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Zopfmehl
- 60 g Butter, in Stücken (1 cm)
- 50 g Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 20 g dunkle Sultaninen
- 3 EL Wasser
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Rüeblitorte
1 Std. 10 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Älpler Magronen
45 Min
Apfelwähe
1h 15 min.
Mailänderli
3h
Herbstlicher Tirolercake
1h 20min
Heller Mississippi-Cake
1h 15 min.
Weggli
2h 5min
Grittibänze
2h 10 min.
Kartoffelstock nature
55min