Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 120 g abóbora cortada em pedaços
- 180 g leite
- 30 g manteiga amolecida, mais q.b. p/ untar
- 20 g açúcar
- 2 ovos
- 5 g sal
-
1
c. chá de pasta de baunilha
lub 1 vagem de baunilha só as sementes - 500 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de água
- Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1180.5 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 251.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com sementes e aveia
5 godz. 30 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Pão alemão
2u.
Conserva de maçã para rechear tartes
45 min
Manteiga de coco
5 Min
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30 min
Trança
1u.
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3u. 40min
Pão irlandês
45 min
Pãezinhos macios de leite
1u. 45min
Arrufada de batata-doce
3h
Queques de cenoura a vapor
50min