Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 1070 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
- 50 g vinagre
Parfait
- 4 folhas de gelatina neutra
- água fria q.b. p/ hidratar
- 100 g noz, mais q.b. p/ servir
- 200 g leite
- 250 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 8 doses
- Kalorie
- 18880.5 kJ / 4512.5 kcal
- Białko
- 67.2 g
- Węglowodany
- 482.2 g
- Tłuszcz
- 270 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 410 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sanduíches de arroz japonesas (Onigirazu) com salmão teriyaki
1 Std. 10 Min
Chutney de manga
Brak ocen
Crème brulée com champanhe e palitos la reine
3 Std.
Hambúrguer com pão húngaro (Lángos) e salada
Brak ocen
Noodles salteados coreanos (Japchae) - TM5
Brak ocen
Dip italiano de queijo
4 Std. 10 Min
Bola doce mirandesa
1h 50min
Torta de amêndoa à Tia Isabel
Brak ocen
Pão recheado com cebola e queijo
1h 35min
Trifle de champanhe e morango
3 godz. 40 min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Bruschettas de tomate e ricota
25 min