Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 1070 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
- 50 g vinagre
Parfait
- 4 folhas de gelatina neutra
- água fria q.b. p/ hidratar
- 100 g noz, mais q.b. p/ servir
- 200 g leite
- 250 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 8 doses
- Kalorie
- 18880.5 kJ / 4512.5 kcal
- Białko
- 67.2 g
- Węglowodany
- 482.2 g
- Tłuszcz
- 270 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 410 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de parmesão com erva-doce e piripíri
1h 25min
Tarte de caramelo e baunilha
3h
Halloumi BIY com bacon ou curgete
9 Std.
Sopa dourada
1h 20 min
Tarteletes de clementinas
40min
Biscoitos de maçapão
30min
Fatias de pão escuro com sementes, abacate e ovo escalfado
1h 50 min
Reducão de frutos vermelhos e crumble de chocolate picante
4 Std. 10 Min
Queijinhos de ovos
24h
Beijinhos de noz
30min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6h
Pavlova de framboesa
5h 30min