Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de Challah
- 450 g água
- 100 g açúcar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 1 ovo
- 850 g farinha
- 100 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 20 g sal
Montagem e cozedura
- 100 g sementes de sésamo
- 3 c. sopa de leite
- 2 c. sopa de mel
- 4 ovos cozidos coloridos
- Wartości odżywcze
- na 20 fatias
- Kalorie
- 22775 kJ / 5443.4 kcal
- Białko
- 137.2 g
- Węglowodany
- 815.2 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.5 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8094.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2 Std.
Bolinhas de coco com sorvete de morango e prosecco
50min
Pita com salada de ovos de codorniz e bacon e húmus de abacate
2 Std.
Conserva de maçã para rechear tartes
45min
Rissóis de atum
2 Std.
Bolo salgado de queijo e pera
1h
Waffles de milho e molho de carne picante
45min
Tarte de manga e maracujá com creme bavaroise
4h
Empadinha de palmito
1h
O 1º pão
3sa 15 dk
Beijo cor-de-rosa
1 Std. 20 Min
Crepes cor-de-rosa com húmus de grão e amêndoa
35min