Chutney di zucca e albicocche

Chutney di zucca e albicocche

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
3 vasetti

Składniki

  • 1 di cipolla tagliata a metà
  • 150 g di albicocche secche, denocciolate tagliate
    a metà
  • 500 g di polpa di zucca (es. hokkaido) a
    pezzi
  • 1 pezzo di zenzero fresco (circa 3 cm), tagliato a fettine
  • 100 g di semi di zucca
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero a grani
  • 1 peperoncino piccante fresco rosso, tagliato a metà, privato dei semi e tagliato a striscioline
  • 2 chiodi di garofano
  • 500 g di aceto di vino bianco
  • 250 g di zucchero di canna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vasetto

Białko 14 g
Kalorie 3029 kJ / 724 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 10.6 g
Węglowodany 122 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...