Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Öl
- 300 g rote Zwiebeln, in Spalten
- 200 g weiße Zwiebeln, halbiert
- 650 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¾ TL Paprika edelsüß
- 550 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 300 g Kabanossi, in Scheiben (ca. 1 cm)
- 150 g rote Paprika, in Würfeln (1,5 cm)
- 1 geh. TL Majoran, getrocknet
- 10 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Crème fraîche zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2522 kJ / 603 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1342 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1h
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 Min
Tex-Mex-Nudeln
30min
Chorizo-Eintopf mit Gemüse, Kichererbsen und Pasta
35 Min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Fleischiger Kartoffel-Spitzkohl-Eintopf
1h 20 min
Bauerntopf zum Schlemmen
45min
Gyros-Paprika-Suppe
30min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2h
Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi
1h 30min
Malzbier-Bolognese
2h