Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, zum Einfetten
- 450 g Paneer Käse, selbst gemacht (siehe Tipp), in Stücken
- 70 g Reismehl
- 1500 g Wasser
- 300 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 4 Nelken
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 4 EL Pistazien, gehackt
- 4 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gajar-Halwa
2h
Gua Bao - gedämpfte Buns gefüllt mit Schmorfleisch und Sweet Chilisauce
3 Std. 10 Min
Paneer
3h 20min
Pav-Buns
3h
Osteuropäischer Brunch
1h 35 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Zitronen-Hummus-Nocken
45min
Dal Makhani
1h 15 min
Korma Paste
1h 15 min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1h 10min
Süßes Püree aus Trockenfrüchten
8 Std. 10 Min
Ahornsirup-Pudding
20 min