Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蒸芋头
- 500 水 ,蒸煮用
- 600 克 芋头 ,去皮切块
- 200 克 芋头 ,去皮切丁,1厘米
芋圆制作
- 150 克 木薯粉
- 木薯粉 ,撒粉用
- 1200 克 水
- 适量 冰水 ,冷却用
厚芋泥制作
- 20 克 细砂糖
- 50 克 牛奶
- 30 克 炼乳
- 5 克 紫薯粉
组合
- 牛奶 ,依个人喜好添加
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 638 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17.7 mg