Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 虾米
- 60 克 绍兴酒
- 1700 克 水
- 300 克 鸡爪 ,切块
- 300 克 猪肋排 ,切块
- 30 克 金华火腿 ,切薄片
- 20 克 姜 ,切片
- 40 克 瑶柱 ,提前泡软
- 6 个 鲍鱼,带壳 ,洗净,只取鲍鱼肉
- 3 朵 花菇 ,干燥的,提前泡发,切块
- 3 条 花胶,干的 ,提前泡发
- 200 克 新鲜的虾 ,选择草虾
- 100 克 熟鹌鹑蛋 ,去壳
- 150 克 冷冻海参 ,提前解冻
- 100 克 青菜 ,只取菜心
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1807 kJ / 431.6 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 0.5 g