Spätzle alla grigionese (2 porzioni)

Spätzle alla grigionese (2 porzioni)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

  • 50 g di formaggio di montagna (formaggio di montagna dei Grigioni piccante), a pezzi (2 cm)
Impasto
  • 130 g di farina di grano saraceno
  • 75 g di farina
  • 50 g di acqua
  • 50 g di latte
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
Verza
  • 100 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 g di burro, non salato
  • 150 g di cavolo verza a strisce (1 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 130 g di mezza panna
  • 3 l di acqua
  • 1 cucchiaio di sale
  • 75 g carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a fette, a strisce (5 mm)


Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 47 g
Kalorie 3623 kJ / 869 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...