Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de queso parmesano en trozos
- 200 g de queso cheddar en trozos de 2 cm
- 700 g de agua (y algo más para cocer la pasta)
- 400 g de pulpa de calabaza en dados de 2 cm
- 450 g de pasta corta seca
- 400 g de leche entera
- 30 g de mantequilla
- ½ cucharadita de sal o al gusto
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida o al gusto
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 30 g de harina de trigo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2365 kJ / 565 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 585.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ñoquis a la carbonara
15min
Brownies de espinaca y queso feta
1h 15 min
Tortitas de patata, zanahoria y queso con dip de aguacate
30 min
Frittata de calabacín con ricota
40 min
Muffins Mac and Cheese
1h
Mac and Cheese
45 min
Quiche de calabaza y queso feta
2h 20 min
Dip horneado de espinacas y queso de cabra para dos
40 min
Espaguetis con salsa de queso y espinacas
20min
Risotto con calabaza y roquefort
45 min
Mac and Cheese picante con salchichas
1h
Risotto con calabacín y beicon
35 min