Urządzenia i Akcesoria
Tiroler Speck-Muffins
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 Stück
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Tiroler Schinkenspeck in Scheiben (à ca. 10 g)120 g
-
Bergkäse in Stücken80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Petersilie abgezupft10 g
-
Dinkelmehl Type 630230 g
-
Eier2
-
Backpulver5 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Milch220 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
450 mg
Białko
9 g
Kalorie
680 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pudding-Streusel-Lämmchen
2 godz.
Kartoffel-Sahne-Gratin-Türmchen
12 godz.
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Gemüse-Schmand-Kuchen
1 godz. 30 min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1 godz. 10 min
Kräuterkuchen
2 godz.
Serviettenknödel mit Speck und Zwiebeln
1 godz. 10 min
Speckpfannkuchen mit Feta und Zwiebeln
50 min
Kräuter-Parmesan-Kekse
1 godz. 35 min
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1 godz. 40 min
Herzhafte-Gemüse-Sterne
40 min
Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min