Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 3 Eier
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Milch
- 120 g Öl
- 40 g Kakao
- 1 TL Zimt
- 1 Pck. Backpulver
- 250 g Birnen, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Schokoladen-Chunks, zartbitter
- 100 g dunkle Schokoladenglasur (z. B. von Ruf)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weihnachtskuchen
1 Std. 30 Min
Kokos-Mini-Guglhupfe
1 Std.
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 Std. 30 Min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 Std. 15 Min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 Std.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.