Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g manteiga cortada em cubos (1-2 cm aprox.), previamente congelada
- 200 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 90 g água fria
- 1 c. chá de sal
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 2 c. sopa de alecrim
- 50 g tomate seco, em azeite
- 90 g sardinha em lata, escorrida
- 60 g crème fraîche
- 2 pitadas de pimenta-de-caiena em pó
- 1 ovo
- 2 - 3 pitadas de sal
- 2 c. sopa de água
- 1 c. sopa de sementes de girassol
- 1 c. sopa de sementes de chia
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1093 kJ / 261.2 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 383.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta
30 Min
Pão-de-ló de água
50 Min
Pastilla de fruta da época com tomilho
40 min
Pão Italiano com biga
24 Std.
Broa de milho
2h 20 min
Pão-de-ló de Freitas
45 Min
Pão-de-ló de Vizela
1h 40min
Pão alentejano
3 Std. 20 Min
Brioche de whisky e natas
5h
Bolo podre de Castro Daire
2h 35 min
Filetes de polvo com arroz de feijoca
1 Std. 10 Min
Pão de ló de Margaride
1h 15min