Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salata
- 150 g yeşil elma kabuklu, dörde bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış
- 150 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (maksimum 12 cm)
- 150 g rezene kökü, parçalara bölünmüş (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Salata sosu
- 20 g dereotu yaprağı (bk. Öneriler)
- 80 g zeytinyağı
-
15
g Dijon hardalı
lub 15 g hardal - 50 g sade yoğurt
- 15 g kırmızı şarap sirkesi
- tuz
- karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kişnişli Karidesli Omlet
35 Min
Beyaz Peynirli Bezelye Pankekleri
20 Min
Limon Soslu ve Karidesli Çiğ Kabak Spiralleri
Brak ocen
Sonomono (Japon Salatalık Salatası)
Brak ocen
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Elmalı Tart
1hod.
Sebzeli Galette
1 Std. 30 Min
Tavuklu Buddha Bowl
1hod.
Kabaklı Nohutlu Balık Köftesi (Bebek Köftesi)
30min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40min
Ekmek Köfteli Tavuk Suyu Çorbası
1 godz. 5 min