Sausage and pea risotto

Sausage and pea risotto

4.3 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • olive oil
    30 g
  • onions cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • chorizo sausage, cut into slices, or other type of dried paprika sausage
    200 g
  • bacon cubes
    150 g
  • tomato purée
    10 g
  • white wine
    50 g
  • risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
    320 g
  • chicken stock paste
    1 tbsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l)
  • water
    850 g
  • frozen green peas thawed
    150 g
  • canned sweetcorn kernels drained
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 23.2 g
Kalorie 2586.8 kJ / 618.3 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...