![Torta de tomate (Comunidad Valenciana) Torta de tomate (Comunidad Valenciana)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF109AF7-44A9-4B29-95A4-218D39E8F323/Derivates/E2CC9909-F239-427D-AB9B-ACDAE84078B7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 220 - 250 g de pimiento rojo
- 150 g de cebolleta en cuartos
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de tomate triturado en conserva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 latas de atún en aceite, escurrido (160 g)
- 30 g de piñones tostados o fritos
Masa
- 100 g de zumo de naranja
- 160 g de aceite de oliva virgen extra
- 80 g de agua
- 1 yema de huevo
- 400 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 1 clara de huevo batida (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 368 kcal
- Białko
- 8.86 g
- Węglowodany
- 28.59 g
- Tłuszcz
- 24.17 g
- Błonnik
- 2.62 g
Alternatywne przepisy
Arroz al horno
1 Std. 45 Min
Pizza genovesa de cebolla
1 Std.
Barritas de cerveza con semillas
30 min
Coca de verduras
40 min
Mandonguilles de abadejo
1 Std.
Rollo de pan mediterráneo
3h
Coca de verduras
30 min
Coca de llanda
40 min
Coca de pimientos verdes y patatas
1 Std.
Focaccia de Puglia
1 Std.
Masa para cocas
1 Std.
Coca de trempó de verano
1 Std.