Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 220 - 250 g de pimiento rojo
- 150 g de cebolleta en cuartos
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de tomate triturado en conserva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 latas de atún en aceite, escurrido (160 g)
- 30 g de piñones tostados o fritos
Masa
- 100 g de zumo de naranja
- 160 g de aceite de oliva virgen extra
- 80 g de agua
- 1 yema de huevo
- 400 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 1 clara de huevo batida (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 368 kcal
- Białko
- 8.86 g
- Węglowodany
- 28.59 g
- Tłuszcz
- 24.17 g
- Błonnik
- 2.62 g
Alternatywne przepisy
Coca de pimientos verdes y patatas
1 godz.
Coca de endibias
45 min
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30 min
Mandonguilles de abadejo
1 godz.
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 godz. 30 min
Coca de morcilla
1h 10min
Monas de Pascua
2h 40min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Gazpacho de mero
1h 10min
Arroz al horno
1h 45min
Coca de llanda
40min