Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
生姜去皮
- 600 克 水
- 300 克 姜 ,切2-3厘米厚块
姜母鸭
- 15 克 麻油
- 600 克 鸭 ,选用番鸭切块,吸干水份
- 250 克 米酒
- 15 克 生抽
- 10 克 蚝油
- 1 小撮 糖
- 1 小撮 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 63.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 351.6 mg