Butternut squash-, salvie- og hasselnøddetærte

Butternut squash-, salvie- og hasselnøddetærte

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 skiver

Składniki

Butternut squash
  • butternut squash skrællet, skåret i tern (2 cm)
    500 g
  • olivenolie
    1 spsk
  • salvieblade, friske revet i stykker
    5
  • chili, tørret i flager
    1 knivspids
  • havsalt efter smag
  • sort peber, stødt efter smag
Tærtedej
  • hvedemel
    100 g
  • speltmel
    100 g
  • timian, frisk kun blade
    2 kviste
  • smør koldt, i tern
    75 g
  • vand koldt
    45 g
  • havsalt
    2 knivspidser
Fyld
  • hasselnødder, ristede
    80 g
  • fed hvidløg
    2
  • salvieblade, friske
    5
  • løg i kvarte
    80 g
  • olivenolie
    30 g
  • sødmælk
    150 g
  • fetaost groft hakket
    100 g
  • æg, store
    3
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • salvieblade, friske
    3

Wartości odżywcze na 1 skive

Kalorie 385 kcal / 1604 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie