![Erbsen-Cremesuppe Erbsen-Cremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B81ACFBE-43E6-4690-875D-D194905DCBEE/Derivates/454CDA18-AD80-47E0-BC07-40DD1AE138F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 1000 g Erbsen, TK
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) -
300
g Crème fraîche
lub 300 g Saure Sahne - ½ TL Zitronenschale
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Schnelle Linsen-Apfel-Suppe
30 dk
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50min
Erbsencremesuppe
25 dk
Brokkolicremesuppe
35min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30 dk
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Erbsencremesuppe
30 dk
Gartengemüse-Suppe mit Croûtons und Speck
50min
Rotkohlcremesuppe
40min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 dk
Gelbe Paprikacremesuppe
25 dk