Erbsen-Cremesuppe
TM6 TM5

Erbsen-Cremesuppe

4.6 (146 ocen)

Składniki

  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Butter
  • 1000 g Erbsen, TK
  • 500 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • 300 g Crème fraîche
    lub 300 g Saure Sahne
  • ½ TL Zitronenschale
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
  • ½ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
778 kJ / 187 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy