Torta soffice alle mandorle (senza glutine)

Torta soffice alle mandorle (senza glutine)

4.1 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di riso originario
  • 150 g di mandorle pelate
  • 150 g zucchero
  • 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 5 albumi (150 g circa)
  • 100 g di burro fuso + q.b.
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
  • 1 - 2 cucchiai zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 37.9 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1415.1 kJ / 338.3 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...