Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di riso originario
- 150 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 5 albumi (150 g circa)
- 100 g di burro fuso + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1415.1 kJ / 338.3 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 37.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35min
Torta al cioccolato (senza glutine e senza uova)
45min
Torta soffice alla fecola (senza glutine)
1h
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50min
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2h
Gnocco fritto (senza glutine)
1h 30min
Banana bread (vegan e senza glutine)
1h 30min
Torta di carote e frutta secca con cioccolato (vegan)
1h 10min
Torta soffice alla cannella (senza glutine)
1h
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta gianduia (senza glutine)
1h