Urządzenia i Akcesoria
Cytryny w syropie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 słoików
Składniki
-
400 g cukru
-
330 g wody
-
110 - 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 - 35 g korzenia imbiru, świeżego , pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 - 6 cytryn , ekologicznych, pokrojonych w 3 mm plastry, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1414 kJ /
338 kcal
Białko
0.9 g
Węglowodany
88.6 g
Tłuszcz
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
2 g
Sód
5.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańcze w syropie goździkowym
35 min
Likier z kukułek
15 min
Cukier miętowy
40 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Thermomoc – napój wzmacniający odporność
10 min
Syrop imbirowy
1 godz. 45 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Szybka nalewka malinowa
49 godz. 55 min
Likier Toffifee®
20 min
Likier krówkowy
10 min