Urządzenia i Akcesoria
Torta della nonna
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Portionen
Składniki
Pudding-Füllung
-
Zitronenschale fein abgerieben10 g
-
Zucker120 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten50 g
-
Milch und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Eier2
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Zucker130 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Ei1
-
Backpulver1 Pck.
-
Pinienkerne70 g
-
Milch zum Bestreichen
-
Puderzucker zum Bestäuben20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
146 mg
Białko
7 g
Kalorie
1502 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weltklasse!
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 min
Engadiner Walnusstörtchen
1 godz. 45 min
Nussecken-Tarte
4 godz. 30 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 godz. 20 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 godz.
Bakewell Tarte
2 godz.
Pistazienkuchen
3 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min