Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding-Füllung
- 10 g Zitronenschale, fein abgerieben
- 120 g Zucker
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
- 500 g Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
- 70 g Pinienkerne
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 146 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Schoko-Orangen-Madeleines
1h 10min
Griechische Bougatsa mit Honig und Pistazien
4h 45min
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 Std. 30 Min
Nussecken-Tarte
4h 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Victoria Cake
3h 30min
Valentine's Cheesecake
4h 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1h 30min