Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 gramů brambor, oloupaných a nakrájených na tak velké kousky, aby se vešly do otvoru ve víku kráječe
- 100 gramů sýra gruyère, na kousky (3 cm)
- 1 stroužek česneku
- 400 - 500 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
Alternatywne przepisy
Skládaný bylinkový chléb
1h 20 min.
Vepřové v mrkvi
2 Std.
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min.
Gratinované brambory pro TM6
1h 10 min.
Křupavá sekaná
1h
Gratinované brambory
1 Std. 15 Min
Univerzální dresink
5 λεπτ.
Green Sensation (Zelená senzace)
15 Min
Středomořský bramborový salát
1h 10 min.
Masem plněné brambory s karamelizovanou cibulí
1 Std. 15 Min
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
40 min.
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45min