Vegan red velvet cupcakes

Vegan red velvet cupcakes

5.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 stuks

Składniki

Veganistisch roomkaasglazuur
  • rauwe cashewnoten 30 min. in heet water geweekt en uitgelekt
    200 g
  • suiker
    100 g
  • citroensap
    30 g
  • natuurlijk vanille-extract
    1 tl
  • kokosroom (het romige deel van kokosmelk)
    100 g
  • veganistische margarine
    30 g
Veganistische cupcakes
  • amandelmelk
    250 g
  • witte azijn
    40 g
  • zout
    ½ tl
  • suiker
    150 g
  • rode voedingskleurstof
    ½ tl
  • zonnebloemolie
    120 g
  • bicarbonaat van sodium
    5 g
  • natuurlijk vanille-extract
    1 tl
  • bloem
    250 g
  • ongezoete cacaopoeder
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 247.9 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1642.1 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...