Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů tvrdého sýra (např. ementál), na kousky
- 50 gramů strouhanky
- 1 svazek čerstvé petržele, pouze lístky (cca 20–30 gramů)
- 400 gramů uzené vepřové panenky, na kousky (3 cm)
- 1500 gramů vody
- 3 - 3 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů těstovin (viz Tip)
- 80 gramů mrkve, na plátky (2 mm)
- 120 gramů pórku, na plátky (5 mm)
- 500 gramů zakysané smetany
- 4 vejce
- ¾ - 1 čajová lžička mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 polévková lžíce máslo, plus extra na vymazání
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2878 kJ / 687 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1 Std.
Gratinované brambory
1 Std. 15 Min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 min
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
40 Min
Vepřové v mrkvi
2 Std.
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 Std.
Krémová kuřecí polévka
45 min
Guláš z vepřové panenky
40 Min
Křupavá sekaná
1 Std.
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1 Std. 15 Min
Low carb květákové slané koláče
1 Std. 20 Min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30 Min