
Urządzenia i Akcesoria
摩洛哥濃湯'Harira'
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
6 人份
Składniki
-
水850 克
-
麵粉20 克
-
蕃茄泥30 克
-
蕃茄 切半350 克
-
洋蔥 切半80 克
-
蒜頭1 粒
-
新鮮香菜 只取葉子4 枝
-
新鮮巴西利 只取葉子4 枝
-
西洋芹 切碎100 克
-
肉塊,無肌腱 (牛肉或羊肉),切成小丁(約1公分)300 克
-
白色鷹嘴豆 去皮,以500克水浸泡6-8小時100 克
-
鹽1 大匙
-
摩洛哥綜合香料 (Ras el Hanout),詳見要訣2 茶匙
-
豌豆莢100 克
-
萊姆汁1 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
217 kcal /
910 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

中西式湯品
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan