Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 克 水
- 20 克 麵粉
- 30 克 蕃茄泥
- 350 克 蕃茄, 切半
- 80 克 洋蔥, 切半
- 1 粒 蒜頭
- 4 枝 新鮮香菜, 只取葉子
- 4 枝 新鮮巴西利, 只取葉子
- 100 克 西洋芹, 切碎
- 300 克 肉塊,無肌腱 (牛肉或羊肉),切成小丁(約1公分)
- 100 克 白色鷹嘴豆, 去皮,以500克水浸泡6-8小時
- 1 大匙 鹽
- 2 茶匙 摩洛哥綜合香料 (Ras el Hanout),詳見要訣
- 100 克 豌豆莢
- 1 大匙 萊姆汁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g