Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵糰
- 植物油 ,塗抹用
- 500 克 高筋麵粉
- 1 茶匙 鹽
- 20 克 奶粉
- 50 克 細砂糖
- 1 顆 蛋
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 25 克 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)
- 250 克 冰水
- 50 克 無鹽奶油
麻糬和芋頭內餡
- 100 克 糯米粉
- 30 克 玉米粉
- 180 克 牛奶
- 35 克 細砂糖
- 600 克 水
- 300 克 芋頭 ,去皮,切塊 (2 公分)
- 60 克 奶油
- 85 克 二砂糖
-
120
克 肉鬆
lub 20 克 肉鬆 - 100 克 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1033.7 kJ / 247.1 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 210.7 mg