Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla (v. Consigli)
- 50 g di zucchero
- 180 g di burro, non salato a pezzi, + q.b. per imburrare
- 330 g di farina
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
Ganache
- 430 g di cioccolato bianco, a pezzi (2 cm)
- 150 g di panna intera
Glassa di zucchero e croce bianca
- 500 g di zucchero
- 60 g di acqua
-
2
bustine di colorante alimentare, liquido, rosso (circa
40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg