Urządzenia i Akcesoria
Veganes Käsefondue
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehen2
-
Weißwein (siehe Tipp)150 g
-
Wasser100 g
-
Kartoffeln geschält, in Stücken (2-3 cm)300 g
-
Nussmus (pur) Cashewnussmus80 g
-
Pflanzendrink (siehe Tipp)50 g
-
Zwiebeln, granuliert½ - 1 gestr. TL
-
Senf1 TL
-
Zitronensaft35 g
-
Salz2 ½ gestrichene Teelöffel
-
Kurkuma, gemahlen¼ TL
-
Tapiokastärke (siehe Tipp)2 EL
-
Hefeflocken2 ½ EL
-
Pflanzendrink10 EL
-
Weißbrot in mundgerechten Stücken500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
2117 mg
Białko
31 g
Kalorie
4810 kJ /
1148 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
16.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
174 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Käse Vegan
7 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Veganer Feta
12 godz. 10 min
Veganer Cashew Chedder Käse
3 godz. 10 min
Veganaise - vegane Mayonnaise
15 min
Schnittchen mit veganem Lachs
12 godz. 30 min
Soja-Gulasch mit Knödeln
1 godz. 25 min
Walnuss-Pilz-Patties
30 min
Vegane „Käse“-Spätzle
1 godz.
Veganes Pilzgulasch mit Semmelknödeln
35 min
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Veganes Schokoladenmousse
30 min
Veganes Pastatopping - Parmesan Alternative
10 min
Soja-Bolognese-Sauce
40 min