Runder Apfel-Streusel-Kuchen

Runder Apfel-Streusel-Kuchen

4.8 86 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Stücke

Składniki

  • Mehl
    210 g
  • Zucker
    120 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Margarine in Stücken
    130 g
    130 g Butter, weich, in Stücken
  • Ei
    1
    1 Eigelb
  • Vanillepuddingpulver
    ½ Pck.
  • Speisestärke
    10 g
  • Apfelsaft
    250 g
  • Äpfel in Würfeln (1,5 cm)
    200 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1739 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...