Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sızma zeytinyağı
- ¼ - ½ tk sarımsak tozu
- ¼ tk toz tatlı kırmızı biber
- ¼ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber, damak tadına göre
- 795 g havuç (bk. Öneriler), mümkün olduğunca eşit parçalara bölünmüş (5 cm uzunluğunda kesilmiş)
- 1110 g su
- nane yaprağı, servis etmek için
- kekik yaprağı, taze, servis etmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 607 kJ / 145.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 293.7 mg
Alternatywne przepisy
Muhammara
10min
Yoğurtlu Havuç
50min
Haydari
10min
Sonomono (Japon Salatalık Salatası)
Brak ocen
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Patates Graten
1h 10 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3 godz. 40 min
Ton Balıklı Sebze Noodle
Brak ocen
Karnabahar Püresi Eşliğinde Sebzeli Balık Fileto
40min
Fındıklı Peynir Ezmesi
15min
Mutabbal
10min
Rendelenmiş patates
15min