Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier, 2 davon getrennt
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 650 g Milch
- 80 g Zucker
- 90 - 100 g Vanillepuddingpulver (2 Pck.)
- 400 g Schmand
- 1360 g Schattenmorellen, Saft aufgefangen
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 godz. 30 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Sägespänekuchen
2h
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Apfel-Nuss-Kuchen
4h