Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier, 2 davon getrennt
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 650 g Milch
- 80 g Zucker
- 90 - 100 g Vanillepuddingpulver (2 Pck.)
- 400 g Schmand
- 1360 g Schattenmorellen, Saft aufgefangen
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2h
Apfelschnitten
2h
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h
Rote-Grütze-Torte
5h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min