Kirsch-Pudding-Blechkuchen
TM6 TM5

Kirsch-Pudding-Blechkuchen

4.8 (61 ocen)

Składniki

Rührteig

  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 180 g Zucker
  • 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 6 Eier, 2 davon getrennt
  • 200 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 1 Prise Salz

Belag und Fertigstellung

  • 650 g Milch
  • 80 g Zucker
  • 90 - 100 g Vanillepuddingpulver (2 Pck.)
  • 400 g Schmand
  • 1360 g Schattenmorellen, Saft aufgefangen
  • 2 Pck. Tortenguss, rot

Wartości odżywcze
na 1 Stücke
Kalorie
1305 kJ / 312 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
2.4 g
Sód
105 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy